Νέα καραντίνα για τους ναυτικούς 21 κρατών αποφάσισαν οι Φιλιππίνες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την απαγόρευση αλλαγών πληρωμάτων πλοίων που προέρχονται από μια λίστα 21 χωρών έως τις 15 Ιανουαρίου αποφάσισε εκτάκτως η Λιμενική Αρχή Φιλιππίνων για τα λιμάνια της Μανίλα, Capinpin, Bataan, Sasa και Batangas, υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορονοϊού.

Με βάσει την απόφαση αυτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα απαγορεύεται η είσοδος σε ναυτικούς ξένης εθνικότητας οι οποίοι βρίσκονταν σε οποιαδήποτε από τις 21 αυτές χώρες έως και 14 ημέρες πριν αφιχθούν στις Φιλιππίνες.

Οι χώρες αυτές είναι οι εξής: Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λίβανος, Ολλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, περιορισμοί ισχύουν και για τους Φιλιππινέζους ναυτικούς οι οποίοι βρέθηκαν σε κάποια από αυτές τις χώρες 14 ημέρες πριν μεταβούν στις Φιλιππίνες. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούν να μεταβαίνουν στη Μανίλα, ωστόσο θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ.

Φιλιππινέζοι ναυτικοί ή ναυτικοί ξένης εθνικότητας που δεν βρέθηκαν σε κάποια από τις 21 προαναφερθείσες χώρες θα μπορούν να εισέρχονται κανονικά στη χώρα.