Το ΕΒΕΠ στηρίζει τη ναυπήγηση εθνικού πλοίου σε ελληνικά ναυπηγεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, βρίσκεται σε κοινή ρότα με εκείνους που επιδιώκουν την αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

Το ΕΒΕΠ θα υποστηρίξει παντοιοτρόπως το επιχειρείν που δραστηριοποιείται στην αμυντική βιομηχανία της χώρας προκειμένου να επιτευχθεί κατασκευή οιουδήποτε τύπου πλοίων για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας της αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας και ενδυνάμωσης της φορτηγού ναυτιλίας.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σε επιστολή τους προς το Εργοστασιακό Σωματείο των Ναυπηγείων Σύρου, με αφορμή επιστολή του Σωματείου με την οποία τοποθετείται στην κατασκευή εθνικού πλοίου για τις αμυντικες ανάγκες της χώρας.

Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: Εργοστασιακό Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου

Με αφορμή την επιστολή σας που κοινοποιήθηκε στο Ε.Β.Ε.Π. με την οποία τοποθετείστε ως προς το θέμα της δυνατότητας κατασκευής εθνικού πλοίου για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, σας γνωρίζουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα και επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Τίποτα δεν είναι αδύνατο να κατασκευαστεί στις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες όταν μάλιστα σε αυτές υπάρχει ζέουσα τεχνογνωσία η οποία έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τις αναθέσεις, που κατέληξαν επιτυχώς, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων επιφανείας αλλά και υποβρυχίων. Εκ των πραγμάτων καθίσταται προφανές ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται σε κοινή ρότα με εκείνους που επιδιώκουν την αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, προσδοκά και θα υποστηρίξει παντιοτρόπως το επιχειρείν που δραστηριοποιείται στην αμυντική βιομηχανία της χώρας προκειμένου να επιτευχθεί κατασκευή οιουδήποτε τύπου πλοίων για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας της αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας και ενδυνάμωσης της φορτηγού ναυτιλίας που θα έχει σχεδιαστεί από έλληνες ναυπηγούς.

Η Ελλάδα είναι άλλωστε μία χώρα με μακραίωνη ναυτική παράδοση στις κατασκευές αμυντικών πλοίων, και όχι μόνο, ενώ διαθέτει λαμπρά μυαλά που κατέχουν την ναυπηγική τέχνη σε όλα τα πεδία. Πεπεισμένο το Ε.Β.Ε.Π ότι τα ελληνικά χέρια μπορούν να θαυματουργήσουν το όλο θέμα εναπόκειται στην άσκηση της κατάλληλης ώθησης από το κράτος ώστε να παρουσιαστούν, με βάσει τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, υλοποιήσιμα σχέδια για σκάφη όλων των τύπων, που ευελπιστούμε να κατασκευαστούν σύντομα στις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες.
«Μέγα το της θαλάσσης κράτος»!

Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΒΕΠ