Έλον Μασκ: Η ταχύτερη στην ιστορία αύξηση της περιουσίας του!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον Τζεφ Μπέζος ιδρυτή της Amazon τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο από το 2017, ξεπέρασε ο Ελον Μασκ. Πρόκειται για το αφεντικό της Tesla που είδε την περιουσία του να ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το CNBC, μετά την άνοδο που σημείωσε η μετοχή της εταιρείας.

Η αύξηση του πλούτου του Μασκ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σημείωσε την ταχύτερη άνοδο, στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Ενώ η πανδημία προκάλεσε τεράστια οικονομική κρίση, εντούτοις οι πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη αύξησαν την περιουσία τους και το 2020 ήταν γι αυτούς μία χρυσή χρονιά!

Οι πλουσιότεροι 500 άνθρωποι του πλανήτη εν μέσω πανδημίας αύξησαν την περιουσία τους κατά 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, και τώρα, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη κατέχουν περιουσία 7,6 τρισ. δολαρίων.

Αυτή η άνοδος κατά 31% είναι η μεγαλύτερη ετήσια στα οκτώ χρόνια της ιστορίας του δείκτη Bloomberg Billionaires Index, και σηματοδοτεί μια αύξηση 3 τρισ. δολαρίων από τα χαμηλά των αγορών το Μάρτιο.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος παραμένει στην κορυφή, ενώ ο Ελον Μασκ της Tesla ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος: βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μια αύξηση περιουσίας που πιθανότατα είναι η ταχύτερη στην ιστορία.