Αρκουμανέας: Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το μήνυμα ότι επιστρέφουμε σε κάποια κανονικότητα, με το άνοιγμα των σχολείων έστειλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος προειδοποίησε, ωστόσο, ότι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που ανοίγει υπάρχει το επιδημιολογικό ρίσκο.

Παρόλα αυτά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αυτό το επιδημιολογικό ρίσκο το παρατηρούν οι ειδικοί, ώστε να μην υπάρξει έξαρση.Για το επόμενο βήμα, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού», είπε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στον Σκάι.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή είχαν εμβολιαστεί 44.000 συμπολίτες μας. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα παραλάβουμε 430.000 δόσεις μέσα στον Ιανουάριο και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι.

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 που είναι και οι πιο ευπαθείς από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη.», είπε.

Όσον αφορά το σενάριο να παραλάβουμε και εκτός της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμβόλια, όπως έκανε η Γερμανία, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες».