Από τις 25 του μήνα οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Από τις 25 του μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το 1,5 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων να λήγει μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο αν υπάρχει σημαντικός αριθμητικός δυνητικών δικαιούχων που δεν έχουν κάνει αίτηση. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, από την επιστρεπτέα 5 αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 211.000 αιτήσεις και, αν υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που δεν έχουν κάνει αίτηση ως την Παρασκευή, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση για την υλοποίηση και 6ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής τον Μάρτιο, ανεξάρτητα από τις υγειονομικές εξελίξεις. “Ανεξάρτητα από το αν αποκατασταθεί εν μέρει ή στο σύνολό της η λειτουργία της αγοράς η Κυβέρνηση θα είναι παρόν για να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την μείωση του τζίρου στην γιορτές, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το click away λειτούργησε θετικά σε συγκεκριμένους κλάδους όπως π.χ. τα κοσμηματοπωλεία αλλά όχι για τα καταστήματα ένδυσης όπου πέτυχε να περιορίσει την μείωση του τζίρου από το 89% το Νοέμβριο στο 78% τον Δεκέμβριο. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο κλάδος της ένδυσης θα ενισχυθεί περισσότερο από την επιστρεπτέα 5.