Έρχεται νέα παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για δύο επιπλέον μήνες αναμένεται να ισχύσουν τα επιδόματα που λήγουν εντός Ιανουαρίου. «Πέρασε» από το ΔΣ του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 5.000 άνεργων ηλικίας έως 29 ετών. Ποια άλλα προγράμματα παραμένουν ανοικτά.

Στην διατήρηση του μέτρου της επέκτασης της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας για δύο επιπλέον μήνες, σε όσους άνεργους η παροχή λήγει τον Ιανουάριο, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα φαίνεται πως μόνο έκτακτα δεν είναι. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΑΕΔ ρίχνει στη μάχη καταπολέμησης της ανεργίας ένα νέο πρόγραμμα, ενώ ήδη, είναι «ανοικτά» άλλα 7 προγράμματα του 2020.

Αναλυτικά, για δύο ακόμη μήνες αναμένεται να επεκταθούν όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν εντός του Ιανουαρίου. Το μέτρο, βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου μαζί με τις επεκτάσεις των αναστολών συμβάσεων αλλά και του προγράμματος Συν-Εργασία που ήδη, με νόμο, επεκτάθηκε έως το τέλος Φεβρουαρίου.