Πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα της αγοράς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το “πράσινο φως” για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα με τη διαδικασία του click in shop έδωσε η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων.

Το “πράσινο φως” για να ανεβάσουν ρολά, είναι τα κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και χρυσοχοΐας, αλλά και αυτά που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κλπ.

Σε ότι αφορά τις λεγόμενες κόκκινες περιοχές, η εισήγηση της επιτροπής είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Για το click in shop οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί. Αναμένεται να υπάρξει χρονικό όριο δύο ωρών, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί και αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Εξάλλου, το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός νωρίτερα από το βήμα της Βουλής.

“Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία παραπάνω από τρία δισεκατομμύρια. Για αυτό και είναι ίσως η ώρα, όπως είπα και εφόσον αυτό μας υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας.

Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πωλήσεων εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους”, σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.