Γενέθλια σήμερα για τον Ποπάυ – Κλείνει τα 92 του χρόνια!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα 92α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο αγαπημένος και ρωμαλέος ναύτης και λάτρης του σπανακιού, Ποπάυ. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 στη σειρά κόμικ «Thimble Theatre» της εφημερίδας «New York Journal» από τον Αμερικάνο σκιτσογράφο Elzie Crisler Segar.

Ο Ποπάυ με την πίπα του, τα στιβαρά του μπράτσα και το τατουάζ με την άγκυρα στο χέρι, έγινε γρήγορα αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά κόμικ μέτρησε δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές τη -μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του- Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι, ενώ στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1933. Το 1938 ανακηρύχθηκε ως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκι Μάους.

Σημειώνεται πως αρχικά ο δημιουργός του, Elzie Crisler Segar, είχε δώσει στον Ποπάι δευτερεύοντα ρόλο, όμως κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών και τελικά τον έκανε κεντρικό ήρωα της σειράς.

Η δημοτικότητά του ήταν τόσο μεγάλη, που αυξήθηκε η κατανάλωση του σπανακιού, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί σπανακοπαραγωγοί να τον τιμήσουν με ένα άγαλμα στην Κρίσταλ Σίτι το 1937, μία πόλη του Τέξας που ζει κυρίως απ’ το σπανάκι.