Αγορά Handies: Θετικό πρόσημο, παρά τις πιέσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Market Analyst

Ως προς την αγορά των Handies, η αγορά της Ευρώπης ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο οι υψηλές απαιτήσεις των πλοιοκτητών οδήγησαν πολλούς Operators να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους πλοία. Όμως, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε άνοδο των ναύλων. Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια έφτασαν στα $ 13-14Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο, με Scrap φορτία, στα $ 12,5-13,5Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια στα $ 10,5-11,5Κ /ημέρα.

Στη Μεσόγειο η αύξηση του αριθμού των πλοίων οδήγησε στην άσκηση πιέσεων στην αγορά. Ωστόσο άνοδος παρατηρήθηκε στα ταξίδια προς την Ασία και τη Δυτική Αφρική. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο έπεσαν στα $ 9-10Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την Ευρώπη στα $ 8,5-9,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 8,5-9,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), ενώ προς την Ασία αυξήθηκαν στα $ 17,5-18,5Κ/ημέρα.

Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρουσίασε καλύτερη εικόνα. Ειδικά ο Αμερικανικός Κόλπος παρουσίασε άνοδο στα υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ έμειναν στα ίδια επίπεδα τα ταξίδια προς την Ασία. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυξήθηκαν στα $ 15,5-16,5Κ /ημέρα και στην Ασία έμειναν στα $ 21,5-22,5Κ /ημέρα.

Η αγορά της ECSA, την προηγούμενη εβδομάδα, εν παρουσίασε ιδιαίτερες μεταβολές, αφού πλοιοκτήτες και ναυλωτές κράτησαν στάση αναμονής. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι ναύλοι για ταξίδια προς την Ασία. Έτσι, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια διατηρήθηκαν στα $ 13-14Κ/ημέρα (Ευρώπη –Μεσόγειο), προς τη Δυτ. Ακτή της Λατ. Αμερικής (WCSA) στα $ 19,5-20,5Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 21-22Κ/ημέρα.

Στον Ειρηνικό, η αγορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, με αρκετή κινητικότητα στο Βορρά, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν καθυστερήσεις και προβλήματα στα κινέζικα λιμάνια. Στο Νότο, η Αυστραλία ενίσχυσε τη ζήτηση της και μεγάλο μέρος της χωρητικότητας απορροφήθηκε, βοηθώντας τους ναύλους. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή και στο NOPAC έκλεισαν στα $ 8-9Κ /ημέρα και από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 10-11Κ /ημέρα.