Επόμενο βήμα το άνοιγμα των σχολείων – Crash test για την κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα μεγάλο crash test για την κυβέρνηση, αποτελεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς αν όλα εξελιχθούν ομαλά και διαπιστωθεί ότι τηρούνται τα μέτρα, θα γίνει και το επόμενο βήμα του ανοίγματος των σχολείων.

Ο βασικός στόχος για το κυβερνητικό επιτελείο είναι τα δια ζώσης μαθήματα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση – γυμνάσια, λύκεια- και στο τέλος το άνοιγμα της εστίασης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου, με βασική προϋπόθεση να μην παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, ενώ μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων», καθώς το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί μία μεγάλη δοκιμασία για το αν η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα μπροστά.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει μόνο η Γ’Λυκείου, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

Επισημαίνεται, ότι παρόλο που η μέριμνα του υπουργείου είναι να ανοίξει το συντομότερο, αφού οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.