Δωρεά 480.000 rapid tests στην Ελλάδα από την Κομισιόν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε δωρεά στην Ελλάδα 480.000 rapid tests προχώρησε η Κομισιόν, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωράει», δήλωσε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι, η χώρα μας έχει λάβει «ικανή ποσότητα εμβολίων» και ότι ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει τον εμβολιασμό τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

«Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερο για τα τεστ. Στην αρχή κάναμε 200 τη μέρα και έχουμε φτάσει τις 30.000», είπε και πρόσθεσε ότι, «υπάρχει δυνατότητα για τεστ».

Εξέφρασε την ανησυχία των επιστημόνων για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι δεν οδηγούν σε πιο βαριά νόσηση, είναι όμως πιο μεταδοτικά.

Σε ερώτηση σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, είπε πως αποτελούν αντικείμενο «έντονου προβληματισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισημαίνοντας την ανάγκη εξασφάλισης της ελευθερίας.

«Κανένας δεν εξαιρείται από τον εμβολιασμό, όμως αυτός που έχει νοσήσει πρόσφατα, έχει αντισώματα και μπορεί να εμβολιαστεί αργότερα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Τέλος, όσο αφορά στις μικρές παραγγελίες εμβολίων που έχει κάνει η Κομισιόν, οι οποίες οδηγούν σε καθυστέρηση στον εμβολιασμό, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να παραχθεί τόσο μεγάλη ποσότητα ταυτόχρονα», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μάχη για περισσότερα εμβόλια».