Συμφωνία Σταϊκούρα με θεσμούς ενόψει της 9ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε συμφωνία με τους θεσμούς, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει της 9ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση σε επίπεδο κορυφής συζητήθηκαν τα δημοσιονομικά θέματα και ζητήματα που αφορούν τον πτωχευτικό και τον τραπεζικό κλάδο, δίνοντας έμφαση στα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Επί τάπητος τέθηκαν οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια, τα χρονοδιαγράμματα στον πτωχευτικό, η αποτίμηση στο δημοσιονομικό μέτωπο/μέτρα στήριξης, αλλά και το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που αφορά την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων στις πρώτες χθεσινές διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επικεφαλής κυβέρνησης – θεσμών.

Όπως όλα δείχνουν, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας, υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για αναστολή των πλειστηριασμών για όσο διαρκεί η καραντίνα, ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση για την πρόταση της επιδότησης των δόσεων επιχειρηματικών δανείων, δηλαδή το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», υπό την προϋπόθεση η επιχείρηση να έχει πληγεί αποδεδειγμένα από την πανδημία.

Η μείωση των κόκκινων δανείων αποτελεί θέμα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και να μπορέσει να διαδραματίσει ρόλο χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της ικανότητας χορήγησης δανείων με παροχή ρευστότητας για την επανεκκίνηση.