Σε ανοδική τροχιά παραμένουν τα Handies

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Market Analyst

Ως προς την αγορά των Handies, η αγορά της Ευρώπης παρουσίασε άνοδο για ακόμα μία εβδομάδα, καθώς η προσφορά χωρητικότητας παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια έφτασαν στα $ 15-16Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο, με Scrap φορτία, στα $ 15,5-16,5Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια στα $ 13,5-14,5Κ /ημέρα.

Η Μεσόγειος είδε τους ναύλους να αυξάνονται, ιδίως για τα πλοία στη δυτική πλευρά, τα οποία είχαν την εναλλακτική επιλογή της Β. Ευρώπης. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο ανέβηκαν στα $ 17-18Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την Ευρώπη στα $ 15,5-16,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 13,5-14,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale) και προς την Ασία στα $ 22-23Κ/ημέρα.

Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά ο Αμερικανικός Κόλπος παρουσίασε έντονη αύξηση, με τη ζήτηση για μεταφορές του Ιανουαρίου να είναι ακόμα υψηλή. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυξήθηκαν στα $ 16-17Κ /ημέρα και στην Ασία στα $ 23-24Κ /ημέρα.

Η αγορά της ECSA, την προηγούμενη εβδομάδα, συνέχισε τη θετική της πορεία με νέα άνοδο των ναύλων, ενώ η ροή των φορτίων είναι συνεχής. Έτσι, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια διατηρήθηκαν στα $ 14,5-15,5Κ/ημέρα (Ευρώπη –Μεσόγειο), προς τη Δυτ. Ακτή της Λατ. Αμερικής (WCSA) στα $ 20,5-21,5Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 21-22Κ/ημέρα.

Στον Ειρηνικό, η αγορά συνέχισε να ανεβαίνει και αυτή τη βδομάδα. Μάλιστα, πολλά κλεισίματα πραγματοποιήθηκαν πάνω από τα $ 10K, ανά ημέρα. Επίσης, όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί αυτή η πορεία και τις επόμενες μέρες. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή και στο NOPAC έκλεισαν στα $ 10,5-11,5Κ /ημέρα και από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 11-12Κ /ημέρα.