Σταθερή στο 8,3% η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ανεργία της ευρωζώνης παρέμεινε σταθερή στο 8,3% τον Δεκέμβριο, ανέφερε τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat τη Δευτέρα, παρά τα συνεχιζόμενα lockdown στις περισσότερες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, η Eurostat δήλωσε ότι 13,671 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν δουλειά στις 19 χώρες της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, από 13,616 εκατομμύρια τον Νοέμβριο.

Στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε στην πραγματικότητα το Δεκέμβριο, αλλά αυξήθηκε ελαφρώς σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Για να διατηρήσουν τα επίπεδα ανεργίας χαμηλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι χώρες της ευρωζώνης χρησιμοποιούν μέτρα στήριξης και προστασίας της εργασίας όπου οι κυβερνήσεις επιδοτούν ένα μέρος των μισθών για να βοηθήσουν τους εργοδότες να διατηρήσουν το προσωπικό τους στη μισθοδοσία τους. Αυτό αποτρέπει τις απολύσεις και σημαίνει ότι η ικανότητα παραγωγής μπορεί να ανακάμψει πιο εύκολα.