Με θετικό πρόσημο κινείται η αγορά στην Ασία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετικά διαμορφώνεται το κλίμα στα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού, μετά και την ανοδική αντίδραση της Wall Street στις πτωτικές τάσεις της περασμένης εβδομάδας τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,97%, στις 28.362,17 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 1,32%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,98%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai καταγράφει κέρδη 0,81% και ο Shenzen μίνι άλμα 2,03%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κινήθηκε δυναμικά ανοδικά κατά 2,27%.

Στη Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,49%. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, Reserve Bank of Australia (RBA), αποφάσισε νωρίτερα να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της στο 0,1%, ενώ αύξησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της κατά 100 δισ. αυστραλιανά δολάρια (περίπου 76,32 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Σε δήλωσή του, ο διοικητής της RBA Philip Lowe σημείωσε: “Το Συμβούλιο δεν θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο έως τη στιγμή που ο πληθωρισμός θα βρίσκεται σταθερά εντός του εύρους του στόχου του 2% – 3%.

“Προκειμένου να συμβεί αυτό, η αύξηση των μισθών πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με σήμερα. Αυτό θα απαιτούσε σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης και επιστροφή σε μια αρκετά πιο ζωηρή αγορά εργασίας”, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Lowe said. “Το Συμβούλιο δεν αναμένει αυτές οι συνθήκες να έχουν διαμορφωθεί πριν το 2024, το νωρίτερο”.