Σε θετική τροχιά η ευρωαγορά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετικά κινείται η ευρωπαϊκή αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την σταδιακή και γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,25%, ο γαλλικός CAC 40 επίσης κινείται ανοδικά κατά 1,47% και ο δείκτης του Λονδίνου κερδίζει 0,63%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει άνοδο 1,12% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης κινείται ανοδικά κατά 1,08%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται επίσης κατά 0,79%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επενδυτές παρακολουθούν τα σημάδια πως η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορονοϊού δεν είναι πολύ μακριά καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται την ίδια ώρα που τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι αρχίζουν αν μειώνονται εν μέσω lockdown.

Μερικές μετοχές και το ασήμι, βρέθηκαν στο επίκεντρο μικρών πιέσεων με στρατηγικούς επενδυτές να αναρωτιούνται ποιες μετοχές θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες. Οι μετοχές της Gamestop με άνοδο 400% την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 30% τη Δευτέρα και συνέχισαν να πέφτουν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.