“Τσουχτερά” πρόστιμα από σήμερα για take away -Τι προβλέπεται

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με «τσουχτερά» πρόστιμα απειλούνται από σήμερα τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Με βάση την υπουργική απόφαση, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης –ένα μέτρο που ισχύει όχι μόνο για τις «κόκκινες» περιοχές αλλά και όσες βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης, δηλαδή το «κίτρινο».

«Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών» προβλέπει η απόφαση, τονίζοντας παράλληλα πως οι πολίτες αλλά και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων εστίασης θα πληρώνουν πρόστιμο σε περίπτωση που βεβαιωθεί παράβαση.

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».