Επίσκεψη Πλακιωτάκη στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ελευσίνα, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, που περιηγήθηκε στους χώρους της Επισκευαστικής Βάσης και συνομίλησε με τον διοικητή αλλά και τα στελέχη της, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για το Λιμενικό Σώμα η δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του ίδια μέσα για τη συντήρηση των πλωτών και των χερσαίων μέσων του, σημειώνοντας τη συνεχή φροντίδα του υπουργείου Ναυτιλίας για λειτουργικότητα της Επισκευαστικής Βάσης.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των εργασιών των κτιριακών εγκαταστάσεων και γι’ αυτό σε συνεργασία με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, έχει προχωρήσει σειρά σημαντικών αδειοδοτήσεων που είχαν μείνει πίσω. Παράλληλα, ανανεώθηκε για 25 έτη η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, ώστε η Επισκευαστική Βάση να μπορεί να αναπτύξει πρόσθετες εγκαταστάσεις για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πλωτών μέσων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαθέτει ήδη 300.000 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες των λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων, για να προχωρήσει, στη συνέχεια, η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων, των λιμενικών έργων, η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και γερανών και όλη η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις με τον ΟΛΠ και το ΟΛΘ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μετατάξεων υπαλλήλων των δύο οργανισμών, προκειμένου τεχνικά στελέχη να ενισχύσουν και τις δύο βάσεις.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της προετοιμασίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027), έχει ήδη δεσμευθεί κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις αναγκαίες επενδύσεις στην Επισκευαστική Βάση της Ελευσίνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Πλακιωτάκη συνόδευαν στην επίσκεψη του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης.