Συνομιλίες Moderna με Νότιο Κορέα για επένδυση περίπου $200 εκατ. στην κατασκευή εργοστασίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Moderna Inc διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για το ενδεχόμενο να επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα για την κατασκευή εργοστασίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Asia Business Daily”.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τη συνέντευξή της με την πρώην υπουργό Μικρομεσαίων και Νέων Επιχειρήσεων Παρκ Γιανγκ-σαν, η οποία δήλωσε ότι η Moderna ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την αγορά της Νότιας Κορέας. H Παρκ παραιτήθηκε τον Ιανουάριο για να είναι υποψήφια για τη δημαρχία της Σεούλ.

Η προεκλογική της εκστρατεία επιβεβαίωσε στο Reuters την αναφορά της Παρκ. H Moderna δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

“Η Moderna έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων… και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στις συνομιλίες για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς είχα συνομιλίες μαζί τους ως υπουργός” φέρεται να δήλωσε η Παρκ.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής της εκστρατείας δήλωσε επίσης, στο Reuters ότι το εργοστάσιο είναι πιθανό να κατασκευαστεί στη Σεούλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ