Σουπερμάρκετ-καταστήματα: Τι αλλάζει στις ώρες λειτουργίας τους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αλλάζουν τα δεδομένα για σουπερμάρκετ, καταστήματα και κομμωτήρια, μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σουπερμάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο ωράριο, ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική θα έχουν τους δικούς τους κανόνες.

Το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις συνεχίζεται, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τα σουπερμάρκετ να κλείνουν στις νωρίτερα.

Ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Σουπερμάρκετ

Τα σουπερμάρκετ στις κόκκινες περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο ωράριο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική ξεκινά το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα σουπερμάρκετ να κλείνουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5, ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν από την απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Λαϊκές αγορές

Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα. Το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13 -14 Φεβρουαρίου).

Κομμωτήρια

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος λειτουργούν κανονικά με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.