Ποιες χώρες βασίζονται περισσότερο στον τουρισμό – Τρίτη η Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι της παγκόσμιας οικονομίας βίωσαν τις συνέπειες της πανδημίας την προηγούμενη χρονιά.

Κανένας, ωστόσο, δεν επλήγη τόσο όσο ο κλάδος των υπηρεσιών που περιλαμβάνει τομείς όπως ο τουρισμός και οι αερομεταφορές, δραστηριότητες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν «πάτημα» λόγω της αδράνειας του κλάδου που τροφοδοτούν οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ανανεώνονται συνεχώς, η επιβολή καραντίνας, τα σύνορα που κλείνουν και η απροθυμία πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν ενώ ο ιός μαίνεται.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του Covid-19 υπόσχονται να δώσουν ένα τέλος στην πανδημία, οι χώρες των οποίων οι οικονομίες βασίζονται στον τουρισμό έχουν να διαβούν ένα μακρύ δρόμο για την ανάκαμψη, τονίζει η gzeromedia.

Ποιες είναι όμως οι οικονομίες που βασίζονται περισσότερο στον τουρισμό ; Πρώτες στην λίστα είναι οι Φιλιππίνες με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ. Πέρυσι την χώρα επισκέφτηκαν 84% λιγότεροι τουρίστες . Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Ταϊλάνδη με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 22% του ΑΕΠ και το 2020 είδε 83% μείωση στους διεθνείς επισκέπτες. Τρίτη στη λίστα είναι η χώρας μας, με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 21% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Το 2020 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 77% λιγότεροι τουρίστες.

Την κορυφαία πεντάδα εξαρτημένων από τον τουρισμό χωρών συμπληρώνουν η Πορτογαλία και το Χονγκ Κονγκ.