«Βόμβα» Κικίλια: Lockdown τύπου Μαρτίου προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο ολικό lockdown βρίσκεται η χώρα μας, με βάση τα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατούν. Μάλιστα το σενάριο για πιθανό lockdown, επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Κιλίκιας, ο οποίος μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως αν η κατάσταση θα συνεχίσει έτσι η εισήγηση του ίδιου προς την επιτροπή θα είναι να οδηγηθεί η χώρα σε ένα ολικό lockdown.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τα δεδομένα που προκύπτουν από την αυξητική πορεία που ακολουθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στη χώρα μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή «αυστηρότερα μέτρα και πιθανόν ένα lockdown τύπου Μαρτίου θα είναι η εισήγησή μου προς τους ειδικούς».

Ειδικότερα, παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική», είπε ο ίδιος και σημείωσε πως ο ένας μετά τον δήμο έχουν αυξητική τάση.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Πληροφορίες, αναφέρουν, ότι ενδέχεται στη συνέχεια να συνεδριάσει και η επιτροπή των ειδικών.