Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο πλευρό των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την Πέμπτη 4/2/2021 ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ): τον Πρόεδρο Κανακάκη Βασίλη και τον  Αντιπρόεδρο Φανουργάκη Δημήτρη. Ο Πρόεδρος του ΣΕΝΑΒΙ, ενημέρωσε  τον Υφυπουργό για τα  θέματα και  τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η Ναυπηγοεπισκευή, μεταξύ άλλων την επιμονή ίδρυσης  ναυπηγείου της COSCO,μεταφέροντας την αγωνία των 490 ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων και των  20.000 εργαζομένων τους.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι, ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει σαφή θέση επί του θέματος, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης ν.4404/2016,ο ΟΛΠ δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει ναυπηγείο  και προκειμένου να αρθούν αδιέξοδα και  παρεξηγήσεις επιχειρούνται διάφορες  επαφές  με τους αρμόδιους Φορείς, καθώς  ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι η κοινωνική ηρεμία και η στήριξη των  Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΕΝΑΒΙ, συνεχάρη τον Υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δωρίζοντας το Ημερολόγιο  του Συνδέσμου με το σύμβολο της Αγίας Σοφίας, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι θα είναι πάντα αρωγός  σε προτάσεις ανάπτυξης της Ναυπηγοεπισκευής, της τοπικής κοινωνίας και του έθνους.