Άνοιξε η πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρώτο σκέλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6. Οι δικαιούχοι θα μπορούν μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναμένεται να ολοκληρωθεί και στα δύο σκέλη της ως τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ Απόστολου Βεσυρόπουλου και σε αυτόν τον κύκλο, επιλέξιμες θα είναι όλες οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής με εξαίρεση τις μεγάλες που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα, τα ΝΠΔΔ και οι επιχειρήσεις που ήταν σε αδράνεια από 1η Ιουλίου 2019.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας “mybusinesssupport” της ΑΑΔΕ με τη χρήση των συνθηματικών του Taxisnet και θα εκτυλιχθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν αίτηση δηλώνοντας τον τζίρο τους -αν υπόκεινται σε καθεστώς ΦΠΑ- ή τα έσοδά τους από τα οποία θα φανεί αν είναι επιλέξιμες ή όχι για ενίσχυση.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει τους ειδικότερους όρους καθώς και τα όρια ενισχύσεων σε κάθε κατηγορία.

Στην πορεία όσες επιχειρήσεις κριθούν επιλέξιμες για ενίσχυση θα πρέπει να ξαναμπούν στην πλατφόρμα και να κάνουν αποδοχή της ενίσχυσης που θα προκύψει από τον συγκεκριμένο κύκλο ώστε το ποσό που τους αναλογεί να πιστωθεί άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πίστωση των ενισχύσεων από αυτόν τον κύκλο αναμένονται στην αρχές Μαρτίου.

Αυτή η φάση της Επιστρεπτέας 6, η οποία έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, θα καλύπτει την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και θα πληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα είναι επιστρεπτέος όπως και στον 4ο και στον 5ο κύκλο.