Κώστας Κατσαφάδος κατά Αλέξη Τσίπρα : «Είσαι ψεύτης»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Άναψαν τα αίματα χθες στην Βουλή, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εγκάλεσε γιατί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος ως μέλος της ΔΑΠ όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είχε εμπλακεί σε περιστατικό κατά του τότε Πρύτανη.

Αυτή η αναφορά του κ. Τσίπρα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του κ. Κατσαφάδου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται.

Ταυτόχρονα κατέθεσε στην Βουλή αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου ότι δεν είχε καμιά σχέση με το συμβάν, ενώ λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία υπογράφει ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κατσαφάδος δεν ήταν παρόν ούτε στο περιστατικό, ούτε καν στο Πανεπιστήμιο, όταν συνέβησαν όσα συνέβησαν.

Εξάλλου ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία κατά του κ. Τσίπρα στην οποία αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στην Βουλή ψευδόμενος.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής : «Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να λέει χονδροειδή ψέματα στη Βουλή κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι δήθεν είχε στείλει στο παρελθόν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο.

Ύστερα από λίγες ώρες ήρθε η πλήρης διάψευσή του από δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αγγ. Κότιου που ήταν παρών στο αναφερόμενο περιστατικό και αναφέρει ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν ήταν καν εκεί.

Ο κ. Κατσαφάδος παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση. Η πλήρης διάψευση όμως δεν πτόησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτη o οποίος την προσπέρασε σαν να μην υπάρχει. Αυτός που δικάζει και καταδικάζει λοιπόν δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει.

Ο κ. Τσίπρας, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ψευδόμενος στη Βουλή, ακόμη και για πραγματικά περιστατικά. Δεν παραπλανήθηκε από συνεργάτες του.

Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο. Θα έπρεπε να έχουν μάθει όμως ότι έχει κοντά ποδάρια…»