Άγιος Βαλεντίνος: Ανοιχτά τα ανθοπωλεία σήμερα 14 Φεβρουαρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λειτουργούν κανονικά σήμερα τα ανθοπωλεία σε όλη τη χώρα με τους καταναλωτές να μπορούν να αγοράσουν λουλούδια για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κλείνοντας αρχικά ραντεβού με το ανθοπωλείο από το οποίο θα κάνουν τις αγορές. Στη συνέχεια θα μπορούν να τα παραλάβουν είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με εκείνη του click in shop.

Τα ανθοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλωστε, οι παραγγελίες και οι εισαγωγές των λουλουδιών για την ημέρα των ερωτευμένων έχουν ήδη γίνει εδώ και έναν μήνα. Έτσι, δόθηκε στα ανθοπωλεία η δυνατότητα να λειτουργήσουν μόνο για δύο ημέρες, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία τους είναι το 09:00 – 17:00, καθώς τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 18:00.

Προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει στείλει τον κωδικό 2 με SMS στο 13033 ή να έχει συμπληρώσει το απαραίτητο έντυπο.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής:

  • Το άνοιγμα των ανθοπωλείων ισχύει για όλες τις κόκκινες περιοχές στην Ελλάδα (οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ανοιχτές).
  • Στις κόκκινες περιοχές, τις άλλες μέρες, τα ανθοπωλεία είναι κλειστά και επιτρέπονται όπως πάντα τηλεφωνικές/διαδικτυακές παραγγελίες και delivery (τυχόν παράβαση σημαίνει πρόστιμο και προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης).
  • Για τις κόκκινες περιοχές το ωράριο σήμερα είναι: 9πμ – 5.30μμ Μετά τις 5.30 το απόγευμα επιτρέπεται μόνο η εκτέλεση παραγγελιών (οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ανοιχτές 8πμ έως 8:30 μμ).
  • Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους εργαζομένους μας, τους πελάτες μας και τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας πάντα και με επιμέλεια (αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα για 2 εβδομάδες).
  • Στις κόκκινες περιοχές ισχύει η μέθοδος πωλήσεων Click in shop (ένας πελάτης ανά 25 τμ), (οι υπόλοιπες περιοχές λειτουργούν όπως λειτουργούσαν έως τώρα).