Τι ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας – Προθεσμία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προθεσμία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου έχουν οι οδηγοί για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προειδοποίησε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι η σκέψη για περαιτέρω παράταση για τις πληρωμές.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021 ήδη έχει πάρει παράταση για δύο μήνες.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως μετά το τέλος της δίμηνης παράτασης για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αναμένεται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση που δεν πληρώσουν εγκαίρως.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή ουσιαστικά με διπλασιασμό του ποσού που πρέπει να πληρώσουν πριν το πρόστιμο.

Φέτος, το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσω εφαρμογής στο κινητό, χωρίς ωστόσο να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ μάλιστα συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.