Με οριακά κέρδη 0,07% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ταμπλό να κλείνει με μοιρασμένα πρόσημα και να κυριαρχεί ο τραπεζικός κλάδος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 781,99 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 775,35 μονάδων (-0,78%) και 788,75 μονάδων (+0,94%). Ο τζίρος ανήλθε στα 57,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 479 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,14%, στις 1.855,35 μονάδες, ενώ στο -0,21% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.131,52 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,93% στις 456,26 μονάδες.

Η αγορά παραμένει στη ζώνη των 780 μονάδων, ακόμη και σήμερα που είχε στο πλευρό της τον τραπεζικό κλάδο. Αρκετοί τίτλοι ξεχωρίζουν, είτε λόγω των επιχειρηματικών τους εξελίξεων είτε λόγω των αποτελεσμάτων που έδειξαν για ένα έτος, με σημαντικές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Η μετοχή της Alpha Bank προσέγγισε το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς ανακοίνωσε και τη συμφωνία με την Davidson Kampner για την πώληση κόκκινων δανείων 10,8 δισ. ευρώ.

Με αυτή την κίνηση, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στην Ευρώπη (10,8 δισ.) η Alpha Bank μειώνει τους δείκτες μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) και μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) στην Ελλάδα σε 24% και 13% από 43% και 29% τον Σεπτέμβριο του 2020, αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, η Aegean σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς έκλεισε στο -4,28%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και Coca Cola, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Titan, Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα ανέκαμψε σήμερα με το +5,32% που σημείωσε, με τη Βιοχάλκο και την Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο 4,19% και 4% αντίστοιχα. Κέρδη 3,25% σημείωσε η Τέρνα Ενεργειακή, η Εθνική έκλεισε στο +2,18%, η ΕΥΔΑΠ ενισχύθηκε κατά 1,36%, ενώ μικρά ήταν τα κέρδη σε Πειραιώς και Eurobank. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η ΕΧΑΕ.