Οι πέντε πλουσιότεροι στον πλανήτη – Έχασε ο Έλον Μασκ την πρώτη θέση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Έλον Μασκ, ο γενικός Διευθυντής της Tesla, δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της εταιρείας του, κατέγραψαν πτώση 8,6% τη Δευτέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μασκ να χάσει 15,2 δισ. δολάρια από την περιουσία του.

Αυτή η πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το Bloomberg αυτό αποδίδεται εν μέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Ο Μασκ μέσα στο σαββατοκύριακο δήλωσε μέσω του twitter ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων “φαίνεται υψηλή”. Η δήλωσή του ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια Bitcoin.

Το Bitcoin, η αξία του οποίου αυξήθηκε πάνω από 400% το 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ.

Ο Μασκ έγραψε επίσης στο twitter ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο.

Αυτά τα δύο tweet ήταν αρκετά ώστε ο Μασκ να πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς πλέον διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com Inc, επανήλθε στην κορυφή της λίστας, αν και η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι εναλλάσσονται στην κορυφή της λίστας από τις αρχές του έτους, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσιάζει σημαντική διακύμανση.

Ο Μασκ ξεπέρασε για λίγο τον Μπέζος, καθώς η εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα 60% από τον Αύγουστο.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.

Οι πέντε πλουσιότεροι:

1.Τζεφ Μπέζος 186,3 δισ.

2. Έλον Μασκ 183.4 δισ.

3.Μπίλ Γκέιτς 135.3 δισ.

4.Μπερνάρ Αρνό 117,6 δισ.

5.Μαρκ Ζάκερμπεργκ 98,9 δισ.