Κλειδώνει η παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα θα εισηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση σε μία προσπάθεια να ανακουφιστούν τα νοσοκομεία, τα οποία τα τελευταία 24ωρα δέχονται έντονες πιέσεις.

Η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά των διασωληνωμένων και των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στους ειδικούς. Η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική φαίνεται ότι μετατίθεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, καθώς εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη η επιδημιολογική εικόνα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, τόνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, απομακρύνει ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου, γεγονός που θα ισχύσει και για τα δημοτικά σχολεία.

Πλέον, τόσο αρμόδια στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και ο εμπορικός κόσμος θεωρούν ότι ούτε την 8η Μαρτίου θα ανοίξουν τα καταστήματα, καθώς εκτιμάται ότι έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η επιδημιολογική εικόνα δεν θα είναι καλή στην πρωτεύουσα και θεωρείται πιθανότερη η επανέναρξη στις 16 Μαρτίου (15 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα).