Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πράσινο φως έδωσε το Πρωτοδικείο Πειραιά για την επανέναρξη του μεγάλου έργου επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά ύστερα από αίτηση ανάκλησης του ΟΛΠ.

Πρόκειται για μία επένδυση του προγράμματος της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά. Το έργο υπεγράφη στις αρχές του 2020 ύστερα από διεθνή διαγωνισμό του ΟΛΠ και ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΚΑΛ, η οποία εξειδικεύεται στα λιμενικά έργα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα έργα είναι να ολοκληρωθούν μια σειρά από ενέργειες:

– Να τοποθετηθούν πλωτά φράγματα με πετάσματα κατά τις εργασίες επιχωματώσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη διασπορά στερεών υλικών

-Να διενεργούνται τεχνικές εκθέσεις αξιολόγησης της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων, όπου λαμβάνουν χώρα τα έργα τα έργα επέκτασης της βάσης κρουαζιέρας, σταθερά σε εβδομαδιαία βάση, η δε πρώτη από αυτές να διενεργηθεί πριν την επανέναρξη των εργασιών του εκτελούμενου έργου.

-Να αποστέλλει ο ΟΛΠ στο Παρατηρητήριο, αντίγραφο των εκθέσεων αξιολόγησης της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων.

Σημειώνεται ότι το έργο είχε παγώσει ύστερα από κατάθεση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από τον σύλλογο “Παρατηρητήριο Πειραϊκής”. Ο λόγος ήταν η απομάκρυνση ενός κεσόν, όταν μετά έντονη κακοκαιρία οι επιχωματώσεις δίπλα στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή παρασύρθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα.