Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς η αύξηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έπληξε τη διάθεση για ρίσκο διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στην αρχή της συνεδρίασης, με τις εταιρείες εξόρυξης να υποχωρούν κατά 2,8% και τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να καταγράφουν απώλειες 1,6%.

Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της Rio Tinto και της BHP Group κατέγραψαν απώλειες 5,2% και 4,3% αντίστοιχα, μετά την πτώση των μετοχών τους στην Αυστραλία όπου διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα.

Η μετοχή της Lufthansa σημείωσε πτώση σχεδόν 2%, αφού η γερμανική εταιρεία κατέγραψε ζημίες ρεκόρ για το 2020 και αναθεώρησε πτωτικά τα σχέδια για τη δυναμικότητά της το 2021 λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 1,45% χθες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση στον πληθωρισμό και παράλληλα ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να διοχετεύουν χρήματα στην παγκόσμια οικονομία, ενώ εξελίσσονται τα εμβολιαστικά προγράμματα.