Η Virgin Voyages έρχεται Ελλάδα το 2022

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο κλάδος της κρουαζιέρας ψάχνει τον τρόπο που θα γίνει restart όταν ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη περίοδος της πανδημίας. Οι ημερομηνίες επανεκκίνησης συνεχώς αναβάλλονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου και οι ακυρώσεις προσεγγίσεων στους ελληνικούς προορισμούς διαδέχονται η μία την άλλη. Ωστόσο, ήρθε μία ευχάριστη είδηση από τη Virgin Voyages.

Η εταιρεία αποφάσισε από το καλοκαίρι του 2022 να δρομολογήσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά, το τρίτο της νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο. Έτσι, από τον Αύγουστο του 2022 και για τρεις ολόκληρους μήνες (έως τέλη Οκτωβρίου) η «RESILIENT LADY», όπως θα ονομαστεί η τρίτη και νεότερη κυρία του στόλου της Virgin Voyages, θα έχει home port τον Πειραιά και θα επισκέπτεται τα Χανιά, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και τη Μύκονο, σε 7ημέρες κρουαζιέρες. Επίσης θα πραγματοποιήσει και τρεις κρουαζιέρες στο Ιόνιο και την Αδριατική, προσεγγίζοντας την Κέρκυρα και το Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Το νέο πλοίο της εταιρείας θα είναι το 3ο αδερφό πλοίο μετά τις SCARLET LADY (2020) και VALIANT LADY (2021), τα οποία χτίζονται στα ιταλικά ναυπηγεία FINCANTIERI. Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι: ολικό μήκος 277,2 μ., πλάτος 38 μ., βύθισμα 8,05 μ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων. To 110.000 τόνων πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρεία το καλοκαίρι του 2022 και θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.770, αποκλειστικά, ενήλικες επιβάτες.