Πάνω από 100 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε η περιουσία του Μπάφετ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία από τον αμερικανό επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ: ο Τζεφ Μπέζος (179,6 δισεκ.), ο Ίλον Μασκ (165,1 δισεκ.), ο Μπερνάρ Αρνό (158,5 δισεκ.) και ο Μπιλ Γκέιτς (125,6 δισεκ. δολάρια).

Χθες Τετάρτη η τιμή της μετοχής της εταιρείας του Μπάφετ, της Berkshire Hathaway, κατέρριψε ρεκόρ, με αποτέλεσμα η περιουσία του να φθάσει τα 100,3 δισεκ. δολάρια.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, 90 ετών, με προσωνύμιο «Oracle of Omaha» («Ο μάντης της Όμαχα»), είναι από τους πιο επιτυχημένους αμερικανούς επιχειρηματίες και η περιουσία του δεν είχε φθάσει ποτέ σε αυτό το ύψος, καθώς τα τελευταία χρόνια οι επενδυτές μοιάζουν να προτιμούν τις τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο όμιλος Berkshire Hathaway ελέγχει πάνω από 60 εταιρείες, ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell.

Ο κ. Μπάφετ κάνει γενναιόδωρες δωρεές: μέχρι τώρα, έχει δωρίσει πάνω από 41 δισεκ. δολάρια, κυρίως στο Ίδρυμα (που ίδρυσαν οι Μπιλ και Μελίντα) Γκέιτς και σε οργανώσεις που βοηθούν παιδιά, πάντα σύμφωνα με το Φορμπς.

Το 2010, ο ίδιος και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν ανακοινώσει την πρωτοβουλία «Giving Pledge», προτρέποντας τους δισεκατομμυριούχους να διαθέτουν τον μισό πλούτο τους σε φιλανθρωπίες.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκεται στην 6η θέση, με περιουσία που υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 96,7 δισεκ. δολάρια.