Πώς θα κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι – Προβλέψεις για άνοιγμα του τουρισμού από τις 18 Μαΐου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πώς θα ανοίξει φέτος ο τουρισμός, ποιος είναι ο προγραμματισμός που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση και ποιες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό στην Ελλάδα τις φετινές διακοπές του καλοκαιριού αλλά και ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν στις αεροπορικές πτήσεις εν μέσω κορωνοϊού ανέλυσαν στο Open ειδικοί του κλάδου.

Ο κ. Πατρίκιος, τουριστικός πράκτορας στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει: «Ο κόσμος θέλει να έρθει αλλά υπάρχει αβεβαιότητα μεγάλη. Έχουν εμβολιαστεί πολλοί και τα κρούσματα έχουν μειωθεί αρκετά. Αλλά στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι πολλά και ο κόσμος ανησυχεί. Το νωρίτερο που μπορεί να ξεκινήσει ο τουρισμός είναι στις 18 Μαΐου, ακόμη δεν γίνονται κρατήσεις, είναι επιφυλακτικός ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνόπουλο, πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, «είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο προετοιμασίας και δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες». «Είναι μουδιασμένη η αγορά, δεν χτυπά τηλέφωνο ακόμα», λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο φέτος θα πρέπει να ενισχυθούν τα πρωτόκολλα, όπως για παράδειγμα τα rapid test στις πύλες εισόδου αλλά και τα πρωτόκολλα των αεροπορικών εταιρειών.