Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση scrubbers στο BLUE STAR DELOS

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Attica A.E. Συμμετοχών ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν κατά την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση πλυντηρίδων καυσαερίων (scrubbers) στο BLUE STAR DELOS και ελήφθη η σχετική πιστοποίηση από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Να θυμίσουμε ότι το BLUE STAR DELOS είναι το 2ο πλοίο της Blue Star Ferries που τοποθετήθηκαν πλυντηρίδες καυσαερίων (scrubbers), μετά το BLUE STAR PATMOS.

Συνολικά, σε 3 πλοία του ομίλου έχουν τοποθετηθεί Scrubbers (συμπεριλαμβανομένου του SUPERFAST 11), στα 2 εκ των οποίων οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος βρίσκεται ήδη το 3ο πλοίο της Blue Star Ferries, στο οποίο θα εγκατασταθεί το συγκεκριμένο σύστημα, το BLUE STAR MYCONOS. Το πλοίο θα παραμείνει εκτός δρομολογίων έως τα μέσα Ιουνίου και γι’ αυτό το διάστημα θα αντικατασταθεί στη γραμμή του Β.Α. Αιγαίου από το αδερφό πλοίο BLUE STAR CHIOS.

Τέλος, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται για τις τελευταίες εργασίες, πριν αναχωρήσει για την Ιρλανδία, το BLUE STAR 1. Το πλοίο, όπως φημολογείται έντονα τον τελευταίο καιρό αναμένεται να ναυλωθεί από την Irish Ferries, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες μεταφορικές ανάγκες μεταξύ Ιρλανδίας-Ε.Ε. που έχουν δημιουργηθεί μετά το BREXIT.