Χατζηδάκης: Μέχρι το Πάσχα οι προκαταβολές των συντάξεων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπομονή μέχρι το Πάσχα θα πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι που περιμένουν να λάβουν την προκαταβολή της σύνταξής τους. Αυτό τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο οποίος είπε ότι: «Έχουν γίνει αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που προσεγγίζουν τις 30.000. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιστεύω θα δηλώσουν αρκετοί περισσότεροι. Πρόκειται για μέτρο ανακούφισης, δεν κοκορευόμαστε γι’ αυτό, είναι στοιχειώδης ευαισθησία του κράτους για οφειλή μηνών και ή χρόνων» σχολίασε.

Παράλληλα ο υπουργός υποστήριξε ότι στο θέμα των συντάξεων θα ακολουθήσει το “δόγμα Ντράγκι”. «Το δόγμα μου είναι δόγμα Ντράγκι whatever it takes, ό,τι χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τη ρήση του τότε προέδρου της ΕΚΤ και νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας για τη διάσωση της ευρωζώνης.

Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους κατά 5% μέσα στην τετραετία.

«Ήδη έχει προχωρήσει μείωση κατά 3% από τις αρχές του χρόνου, είχε ξεκινήσει και προηγούμενη μείωση… 1 και κάτι απομένει για να ολοκληρωθεί η δέσμευσή μας». Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι «έχουμε παραγγείλει μελέτη» για την περαιτέρω μείωση. «Νοιαζόμαστε και για την όποια επίδραση της απόφασης στα ασφαλιστικά ταμεία» ξεκαθάρισε. Όπως ανέφερε, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αποτελεί μια ανάσα για τις επιχειρήσεις και αύξηση μισθού για εργαζομένους.

Συνεργασία και με άλλους κολοσσούς

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google. «Tέτοια προγράμματα, τα οποία έχουν σφραγίδα κολοσσών, έχουν αξιοπιστία και μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Έχω δώσει κατεύθυνση στον ΟΑΕΔ να απευθυνθούμε και σε άλλους παγκόσμιους κολοσσούς».
TAGS

#Συντάξεις