Aqua Blue: Στο Στενό Καφηρέα ακινητοποιήθηκε τη νύχτα με 30 επιβάτες (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο Στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) ακινητοποιήθηκε τη νύχτα εξαιτίας μηχανικής βλάβης το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Aqua Blue, το οποίο είχε ξεκινήσει αργά χθες Δευτέρα το βράδυ από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο και την Καβάλα.

Έφταιγαν τα καύσιμα

Στο σκάφος επέβαιναν 30 επιβάτες ενώ είχαν φορτωθεί 19 αυτοκίνητα και 16 φορτηγά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο πλοίαρχος του Aqua Blue δήλωσε πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κακής ποιότητας καύσιμα.

Κατά την ίδια επίσημη πηγή, το σκάφος αγκυροβόλησε στο Στενό Καφηρέα, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Το πλήρωμα επιχείρησε να διορθώσει τη βλάβη αλλά τελικά κρίθηκε ως καλύτερη λύση η επιστροφή του στο λιμάνι του Λαυρίου, καθώς ήταν μάλλον αδύνατο να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του.

Επιβάτης αναφέρει, όπως ακούγεται στο βίντεο που ακολουθεί, πως στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ και το πλοίο, του οποίου οι μηχανές είχαν σβήσει και άναβαν μόνο τα φώτα ασφαλείας, παρασυρόταν από τα ρεύματα προς την ακτή.

Επίσης, στο ίδιο βίντεο ακούγεται επιβάτης να λέει ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα limnosfm100.gr, όλοι οι επιβάτες βγήκαν στο κατάστρωμα και από αξιωματικό πληροφορήθηκαν πως έχει προκληθεί βλάβη στα φίλτρα καυσίμων.

Τα παραπλέοντα

Η ίδια ιστοσελίδα μεταδίδει πως κοντά στο Aqua Blue από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν παραπλέοντα πλοία.

Επρόκειτο για το πρώτο δρομολόγιο του σκάφους μετά την ετήσια ακινησία του, το οποίο δεν εκτελέστηκε καθώς επέστρεψε στο Λαύριο με ταχύτητα που άγγιζε τον 1.7 κόμβο.

Η απόφαση για επιστροφή έγινε γνωστή στους επιβάτες με ανακοίνωση από τα ηχεία του πλοίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ