Και 4ο R Class πλοίο για την Azamara Cruises

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

AZAMARA ONWARD, θα ονομάζεται το νέο πλοίο της Sycamore Partners. Το πλοίο αγοράστηκε από την Princess Cruises και το προηγούμενο όνομα του ήταν PACIFIC PRINCESS. Το 4ο της εταιρείας, είναι αδελφό πλοίο μετά άλλα τρία πλοία QUEST, PURSUIT και JOURNEY της κλάσης R, που ναυπηγήθηκαν κατά την περίοδο 1998-2001, στα γαλλικά ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique.

Όπως και τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας, έχει ολικό μήκος 181 μ και πλάτος 25μ. Στα 8, από τα 11 καταστρώματα του, μπορεί να φιλοξενήσει 690 επιβάτες και 408 μέλη πληρώματος. Η συντριπτική πλειοψηφία των καμπινών είναι εξωτερικές, με παράθυρο ή βεράντα. Επίσης, μπορεί να ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 18.5 κόμβων.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Ρώμης και μετά από εκτενή ανακαίνιση, προκειμένου να προσαρμοστεί στα standards της νέας του εταιρείας, αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες το 2022 στην Ευρώπη.

Η πρόεδρος της εταιρείας, Carol Cabezas, δήλωσε τα εξής: “σήμερα σηματοδοτείται μία νέα αρχή για την Azamara, καθώς αυξάνουμε τη χωρητικότητα μας και ξεκινάμε το ταξίδι μας σαν ανεξάρτητη εταιρία κρουαζιέρας. Όταν επιλέξαμε ένα μοναδικό όνομα, συνειδητοποιήσαμε ότι το 4ο μας πλοίο σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιπέτειας και επιλέξαμε ένα όνομα που γιορτάζει το λαμπρό μέλλον μπροστά για την εταιρεία, τους καλεσμένους μας και τη βιομηχανία στο σύνολό της”. Ο αμερικάνικος όμιλος της Royal Caribbean International, πρόσφατα προχώρησε στην πώληση της Azamara Cruises στην Sycamore Partners, για 201 εκατ. $.