Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ για την εστίαση με σκοπό να προσφέρουμε ανακούφιση κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει”.
Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο κλάδος της εστίασης θα λάβει χρήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα και τόνισε ότι πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης.

«Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά», σημείωσε.