Το GOLDEN BRIDGE στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Μπρίντεζι και το 21′

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

του Φώτιου Ευάγγελου Καρλή

Στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Μπρίντεζι θα δρομολογηθεί και φέτος το GOLDEN BRIDGE της A-Ships Management, της οικογένειας Αρκουμάνη.

Το πλοίο παραλήφθηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, από τη Ν. Κορέα και μετά από ριζική ανακαίνιση, 5 μηνών, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχειακό του, ναυλώθηκε (Μάιο 2019 – Ιανουάριο 2020) στην FRS Iberia για να κάνει δρομολόγια μεταξύ Ισπανίας-Μαρόκου. Τον Ιούλιο του 2020 ξεκίνησε δρομολόγια από την Ελλάδα προς την Ιταλία (Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα -Μπρίντιζι) για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σε μία ομολογουμένως “χαμένη” χρόνια λόγω Covid για τις ακτοπλοϊκές και διεθνείς μεταφορές. Ωστόσο, το πλοίο κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και άρχισε να χτίζει τη φήμη του.

Τα πλάνα δρομολογίων θα διαρκέσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της εταιρείας, με 5 ή 6, βραδινές ή μεσημεριανές αναχωρήσεις, ανάλογα την περίοδο. Αναλυτικότερα, κατά την “χαμηλή” περίοδο (έως 6 Ιουνίου και από 6 Σεπτεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται 5 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Ηγουμενίτσα για Μπρίντεζι κι αντίστροφα. Κατά τη “μεσαία” περίοδο οι αναχωρήσεις από τα δύο λιμάνια θα αυξηθούν σε έξι, εβδομαδιαίως, ενώ κατά την “υψηλή” περίοδο (16/7-5/9) τα Σαββατοκύριακα το πλοίο θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Κέρκυρας.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού Ιάπωνα είναι: μήκος 189 μ., πλάτος 25 μ, υπηρεσιακή ταχύτητα 21 κόμβους, μεταφορική ικανότητα 1.500 επιβατών, 400 κλίνες, και 1860 γραμ. μέτρα χωρητικότητα γκαράζ.

Tο ιαπωνικό θηρίο θα παραταχθεί απέναντι στα δύο RoPax της Grimaldi Lines, ενώ τα άλλα 2 πλοία της εταιρείας, GALAXY και PRINCE, θα δρομολογηθούν στην άλλη γραμμή που δραστηριοποιείται η εταιρεία, Αλβανία -Ιταλία. Τέλος, σε επικοινωνία που είχαμε με στελέχη της εταιρείας δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής κάποιο σενάριο συνεργασίας με άλλη εταιρεία, ενώ στα πλάνα της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις γραμμές με ίδιου μεγέθους και ποιότητας πλοία εξαργυρώνοντας την καλή εικόνα της, κάνοντας όμως πάντα σταθερά και ζυγισμένα βήματα.