Με ψηφιακά εφέ τιμά ο Δήμος Πειραιά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με ψηφιακά εφέ τιμά ο Δήμος Πειραιά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση οι δράσεις τιμής και μνήμης έχουν συμβολικό χαρακτήρα και είναι «προσαρμοσμένες στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, χωρίς την παρουσία κοινού.

Συγκεκριμένα:

  • Την παραμονή της επετείου, ο Δήμος τοποθέτησε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας, στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.
  • Το βράδυ της παραμονής, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ντύθηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης. Με τη βοήθεια της 3d projection τεχνολογίας η ελληνική σημαία θα κυματίζει στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.
  • • Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας- θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.

Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά σημαιοστολίζει και φωταγωγεί τοπόσημα της πόλης μας και μνημεία των Ηρώων του 1821 (Άγαλμα Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά κ.τ.λ.) δημόσια κτήρια, πλατείες, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο.

«Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει μια σειρά επετειακών δράσεων τιμώντας την 25η Μαρτίου και τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να στείλουμε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης στους πολίτες, πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».