Αυξητικές τάσεις στην αγορά ανακύκλωσης πλοίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, οι τιμές μονάδος στα διαλυτηρία παρέμειναν αρκετά καλές, με τις τιμές του χάλυβα στο Μπαγκλαντές να φθάνουν μέχρι στιγμής τα πιο υψηλά επίπεδα, δίνοντας περιθώρια ανόδου για το υπόλοιπο του 2021.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της GMS, που δραστηριοποιείται στην αγορά ανακύκλωσης πλοίων και εδρεύει στο Ντουμπάι, η αγορά βαποριών προς διάλυση στην Ινδική επικράτεια παραμένει ως μια απο τις μεγαλύτερες. Η αγορά του Πακιστάν ωστόσο, δείχνει μια ελαφριά υποχώρηση στις συναλλαγές της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τιμή διάλυσης πλοίου μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος και φορτηγού panamax που ολοκληρώθηκαν στα υψηλά $400ldt.

Στο Μπαγκλαντές, οι ενδεικτικές τιμές για διάλυση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν περίπου $480 ανά ldt, $470 των δεξαμενόπλοιων και $460 χύδην φορτίου. Ενώ στην Ινδία, οι τιμές ήταν αντιστοίχως $20 χαμηλότερες. Παρολά αυτά, οι εν λόγω αγορές βελτιώθηκαν, με το Πακιστάν να δίνει ενδιάμεσες τιμές ανάμεσα στις παραπάνω χώρες.

Τους ερχόμενους μήνες η GMS αναμένει μια συνεχή αστάθεια των τιμών της ανακύκλωσης/διάλυσης στα ναυπηγεία της Ινδικής Χερσονήσου και προειδοποιεί τους πωλητές να είναι προσεκτικοί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: “Ακόμα κ στην περίπτωση που οι πωλήσεις γίνουν απευθείας σε υψηλές τιμές, μέχρις ότου η τραπεζική πίστωση απελευθερωθεί και το βαπόρι προσαράξει, δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις αναφορικά με την φερεγγυότητα και την συνέπεια του τελικού αγοραστή, όπως έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος”.

Εν τω μεταξύ, φέτος αρκετοί μεσίτες προβλέπουν αύξηση των επιπέδων όγκου (τονάζ) ανακύκλωσης , κυρίως των δεξαμενοπλοίων. Από την άλλη, σε μία πρόσφατη έκθεση της, η “Simpson Spence Young” έκανε λόγο για σχετικά χαμηλές πωλήσεις ανακύκλωσης δεξαμενοπλοίων, αναφερόμενη όμως σε παλαιότερα βαπόρια που είχαν “συμβόλαια αποθήκευσης” (storage contracts).

Αυτά τα συμβόλαια λήγουν και πιθανόν να χρειαστούν δεξαμενισμούς, βελτιώσεις και επιθεωρήσεις στο εγγύς μέλλον. Επίσης, σύμφωνα με τα δεδομένα της SSY, υπάρχουν περίπου 65 δεξαμενόπλοια στις κύριες κατηγορίες μεγέθους αυτών, που αναμένεται να κάνουν μέσα σε αυτό το χρόνο την τέταρτη ειδική τους επιθεώρηση (special survey).

Σύμφωνα με την μεσιτική εταιρεία αγοραπωλησιών Barry Rogliano Salles, περισσότερα από 90 δεξαμενόπλοια θα μπορούσαν το 2021 να προχωρήσουν σε διάλυση, όχι μόνο για λόγους επιθερωήσεων( surveys) αλλά και για την υποχρέωση εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης του υδάτινου έρματος των βαποριών. Επιπλέον, οι πλοιοκτήτες, θα πρέπει να σκεφτούν τις απαιτήσεις του ΙΜΟ σχετικά με το carbon profile των υπάρχοντων πλοίων μέσω του δείκτη EEXI αλλά και του δείκτη CII.

maritimes.gr