Η Irish Ferries δρομολογεί το BLUE STAR 1 στη γραμμή Rosslare – Pembroke

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Irish Ferries ανακοίνωσε, την προσθήκη του RoPax BLUE STAR 1 στη διαδρομή Rosslare -Pembroke. Το πλοίο ναυλώνεται από τον Όμιλο ATTICA, όπως όλα δείχνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η παράδοση αναμένεται στις αρχές Απριλίου 2021.

Το BLUE STAR 1 κατασκευάστηκε το 2000 από το ναυπηγείο Van der Giessen de Noord, στην Ολλανδία, το ίδιο ναυπηγείο που το 1997 κατασκεύασε για την Irish Ferries το ISLE OF INISHMORE, και εξυπηρετεί σήμερα τη γραμμή Rosslare-Pembroke. Το BLUE STAR 1 έχει την ικανότητα να μεταφέρει έως 1890 επιβάτες και 1.718 γραμ. μέτρα χωρητικότητα γκαράζ. Επίσης, το πλοίο έχει 192 καμπίνες για επιβάτες και προσφέρει μια σειρά ποιοτικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων self-service εστιατόριο, café /bar, lounge, onboard duty-free shop και παιδική χαρά.

“Η αύξηση του αριθμού των καμπινών θα διευκολύνει τους οδηγούς εμπορευμάτων και είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους εμπορευματικούς πελάτες της εταιρείας μας” δήλωσε ο Andrew Sheen, Διευθυντικό στέλεχος της Irish Ferries. Επίσης, σημείωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να προσθέσουμε ένα ποιοτικό πλοίο του μεγέθους του BLUE STAR 1 στο στόλο της Irish Ferries. Αυτό το πλοίο θα είναι το ταχύτερο επιβατικό πλοίο που λειτουργεί μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας και αυτό θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα των δρομολογίων. Η εισαγωγή αυτού του πλοίου υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για τη διαδρομή Rosslare-Pembroke, το βασικό δρόμο μεταξύ Ιρλανδίας και Νότιας Ουαλίας. Υπογραμμίζει, επίσης τη δέσμευσή μας στη σημαντική συμβολή της συγκεκριμένης διαδρομής στη διευκόλυνση του εμπορίου, τόσο για εξαγωγείς όσο και για εισαγωγείς, αλλά και για τη διευκόλυνση των βασικών μετακινήσεων επιβατών και μελλοντικών τουριστών, καθώς η χώρα ανοίγει εκ νέου μετά τον COVID-19″.

Τέλος, το ISLE OF INISHMORE μετά την αντικατάσταση του από το BLUE STAR 1, θα δρομολογηθεί στη νέα γραμμή της εταιρείας Dover-Calais, απέναντι από τις P&O Ferries και DFDS, όπως ανακοίνωσε η Irish Ferries.