Απελευθερώθηκε πλήρως το Ever Given – Eπανέρχεται η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Απεγκλωβίστηκε” πλήρως το γιγάντιο πλοίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given το οποίο για έξι μέρες είχε μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή της Διώρυγας (SCA).

“Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κήρυξε την επανάληψη της διέλευσης των πλοίων μέσα από τη διώρυγα”, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η SCA.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι το Ever Given είχε αλλάξει ξανά θέση, λόγω των ισχυρών ανέμων, μπλοκάροντας εκ νέου τη Διώρυγα.

Νωρίς το πρωί, το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, άρχισε να πλέει ξανά κι έβαλε μπροστά τις μηχανές του, ανέφερε η εταιρεία Inchcape Shipping Services, εξέλιξη που γέννησε ελπίδες πως η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία άμεσα.

Το σκάφος μήκους 400 μέτρων και εκτοπίσματος 220.000 τόνων κατορθώθηκε να επανέλθει σε πλεύση στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και “διασφαλίζεται”, ανέφερε η Inchcape, η οποία παρέχει διάφορες ναυτιλιακές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο.