Επανεκκίνηση των κρουαζιέρων από την Costa Cruises

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Άλλη μία εταιρεία που σιγά-σιγά ξεκίνα τις κρουαζιέρες. Αυτή τη φορά η ιταλική Costa Cruises, του ομίλου Carnival Corporation & plc, λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς που υπάρχουν τόσο στην Ιταλία όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την πανδημία του Covid-19, προχώρησε στην αναθεώρηση των σχεδιασμών επανεκκίνησης των δρομολογίων της.

Έτσι, από 1η Μαΐου η ναυαρχίδα της εταιρείας, COSTA SMERALDA θα πραγματοποιήσει 3ήμερες, 4ήμερες, η και συνδυαστικά 7ημέρες κρουαζιέρες σε ιταλικούς προορισμούς, όπως Σαβόνα, Λα Σπέτσια, Σιβιταβέτσια, Νάπολη, Μεσσίνα και Κάλιαρι. Από τις 12 Ιουνίου και μετά το πλοίο θα πραγματοποιεί τις εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στη Dυτική Μεσόγειο, μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας.

Στις 16 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει και το δεύτερο πλοίο της εταιρείας, COSTA LUMINOSA, με δρομολόγια προς την Ανατολική Μεσόγειο. Αναλυτικότερα, το πλοίο θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες από την Τεργέστη και το Μπάρι όμορφα προς την Ελλάδα και την Κροατία.

Η επανεκκίνηση από την Costa Cruises θα συνοδευθεί με την εφαρμογή του “Costa Safety Protocol”. αυτό το πρωτόκολλο περιλαμβάνει επιχειρησιακά μέτρα σχετικά με ακόμα την εμπειρία τις κρουαζιέρας στο πλοίο και στην ξηρά. Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί περιορισμένη χωρητικότητα, τεστ σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα, θερμομέτρησης κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, ελεγχόμενες εκδρομές στη στεριά, τήρηση αποστάσεων στους τερματικούς σταθμούς και στο πλοίο, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγιεινής και ιατρικής και χρήση προστατευτικών όπου είναι απαραίτητο.