Ξεκινά δρομολόγια το ΟΛΥΜΠΟΣ -Προσέγγιση και στη Θηρασιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Φώτιος Ευάγγελος Καρλής

Στη γραμμή Πειραιάς -Σίφνος -Μήλος -Σαντορίνη θα δρομολογηθεί από τα μέσα Απριλίου και για όλη τη δρομολογιακή περίοδο του 2021 το ΟΛΥΜΠΟΣ, της Sea Speed Ferries, μετά την έγκριση του δρομολογίου του πλοίου από το χθεσινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Έτσι το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά στις 17:30 και επιστροφή από Σαντορίνη κάθε Τρίτη και Κυριακή απόγευμα και Πέμπτη πρωί (με άμεση αναχώρηση). Επίσης, κατά την θερινή περίοδο, το πλοίο θα τροποποιήσει τα δρομολόγια του αυξάνοντας τα σε 4, εβδομαδιαίως. Έτσι, επιπλέον των υπολοίπων, κάθε Σάββατο πρωί το πλοίο θα αναχωρεί αμέσως για Μήλο -Σίφνο -Πειραιά και το βράδυ από Πειραιά για το αντίστροφο δρομολόγιο.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της δρομολόγησής του είναι ότι το πλοίο μία φορά την εβδομάδα (στο δρομολόγιο της Τετάρτης) θα πραγματοποιεί και μία προσέγγιση έκπληξη, καθώς στο δρομολόγιο από Μήλο προς Σαντορίνη το πλοίο θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Θηρασιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια, από την τελευταία σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά, χωρίς μετεπιβίβαση.

Να θυμίσουμε ότι η Sea Speed Ferries και το πλοίο ΟΛΥΜΠΟΣ έκαναν το ντεμπούτο τους τον Αύγουστο του 2019 (1η Αυγούστου 2019 πραγματοποίησε το 1ο δρομολόγιο), μετά από εκτενείς επισκευές στα μηχανολογικά του μέρη και αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του, ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των γραμμών του. Το πλοίο έχει μήκος 141,54 μέτρα, διαθέτει 290 καμπίνες, δέχεται 1.100 επιβάτες, 400 οχήματα ενώ αναπτύσσει ταχύτητα έως 21,5 κόμβους.