Πότε θα καταβληθεί η 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή – «Παράθυρο» και για 8η

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με τις επιχειρήσεις να δοκιμάζουν τις αντοχές της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8 ανάλογα με το πώς θα λειτουργήσει η Οικονομία τον Απρίλιο.

Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να είναι είτε κλειστές με κρατική εντολή ή να υπολειτουργούν, η ρευστότητα αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση σημειώνεται ότι στο τέλος Απριλίου αναμένεται να δοθεί στους δικαιούχους και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, πόσες θα είναι οι δόσεις, τι θα ισχύσει για τα τεκμήρια, τι θα γίνει με τις αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές και τι θα ισχύσει με το τέλος επιτηδεύματος.

Διπλή πληρωμή για μειωμένα ενοίκια

Για τις μειώσεις ενοικίων, το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει διπλή πληρωμή, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, εντός του Απριλίου ενώ αναφορικά με τυχόν εκκρεμότητες από προηγούμενους μήνες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ώστε να προβούν σε διορθώσεις και να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται.