Λιανεμπόριο: Πώς θα λειτουργεί το SMS για τα καταστήματα στο 13032

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Από το πρωί της Δευτέρας οι καταναλωτές που θέλουν να επισκεφτούν κατάστημα δεν θα στέλνουμε μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιούν τον αριθμό 13032.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης εξήγησε ότι υπάρχει μια ακόμα σημαντική διαφορά: «Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση». Δίχως το SMS και ραντεβού δεν θα επιτρέπεται μετάβαση σε κατάστημα.

Στο SMS στο 13032 ο χρήστης αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας. Η απάντηση που λαμβάνει σε περίπτωση έγκρισης είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Το SMS στο 13032, σε αυτή τη φάση, αφορά τα «κανονικά» καταστήματα, και όχι τα μεγάλα εμπορικά. «Δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» ανέφερε σχετικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Ειδικότερα, οι μέθοδοι για τα ψώνια θα είναι δύο: Μέσω click in shop και μέσω click away. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να κλείνεται το ραντεβού με το κατάστημα. Οταν η επιχείρηση στείλει το SMS επιβεβαίωσης για την ώρα του ραντεβού, τότε θα μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει το SMS στο 13032.