Νέο κρουαζιερόπλοιο από την Ιαπωνική ΝΥΚ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Ιαπωνική εταιρεία κρουαζιέρας NYK, προχώρησε στην παραγγελία ενός νέου, μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιου στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft. Αυτή η παραγγελία αποτελεί την πρώτη από τότε που ξέσπασε η πανδημία σε όλο τον κόσμο (σχεδόν πάνω από ένα χρόνο).

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το νέο πλοίο θα είναι εφοδιασμένο με με τα πιο σύγχρονα συστήματα πρόωσης και πλοήγηση. Θα κινείται με μηχανές διπλού καυσίμου, ενώ θα μπορεί να καταναλώσει τριών ειδών καύσιμα, LSFO (χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο), LNG και MGO. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να διατηρείται στη θέση του σταθερό χωρίς την χρήση αγκυρών, μέσω του συστήματος Dynamic Position. Επιπλέον, το πλοίο θα είναι προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις υγιεινής, όπως αυτές έχουν δημιουργηθεί στη μετά COVID εποχή. Έτσι, θα χρησιμοποιεί σύστημα αερισμού που θα τροφοδοτεί το πλοίο εξ ολοκλήρου με τον εξωτερικό αέρα, φίλτρα υψηλής απόδοσης και αποστείρωση ιόντων.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 650 εκατ. δολάρια, περίπου, και η σχεδίαση του θα ξεκινήσει το 2023 και αναμένεται να παραδοθεί το 2025. Ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα είναι:
Μήκος: 228.86 μ.
Πλάτος: 29.80 μ.
Χωρητικότητα: 51,950 GT
Καμπίνες επιβατών: 385
Χωρητικότητα επιβατών: 744
Μέλη Πληρώματος: 470
Καύσιμο: LNG

Ο Διευθ. Σύμβουλος του ναυπηγείου, Jan Meyer, σημείωσε ότι αυτή η παραγγελία είναι η πρώτη στην ιστορία του ναυπηγείου που όλη η προετοιμασία και οι διαπραγματεύσεις έγιναν μέσω βιντεοκλήσεων.